Jestli čekáte jednoduchý recept na zdravou variantu vepřo-knedlo-zela, která za použití alternativních surovin bude vypadat jako vepřo-knedlo-zelo, vonět jako vepřo-knedlo-zelo a chutnat jako vepřo-knedlo-zelo, tak tady ho nenajdete.
Dozvíte se, jak si z každého jídla vytvořit zdravou variantu přímo na talíři.
Nejen doma, ale hlavně v restauraci nebo tam, kde nemůžete ovlivnit, co kuchařka na talíř naloží.
Stačí dodržovat jednoduchý poměr:
🥗 polovinu talíře tvoří zelenina v jakékoliv formě a podobě
🥗 čtvrtinu talíře pokrývá maso, jiná živočišná bílkovina nebo luštěniny
🥗 čtvrtinu talíře vyplňuje příloha, ideálně nemaštěná
To, co na talíři z původní porce přebývá, odložte na jiný talířek a nechte si zabalit s sebou.
🥗Doma si přinesenou porci doplníte do správného poměru – a máte další zdravé jídlo – třeba večeři pro manžela nebo oběd pro dítě.
🧠Zdravé jezení není žádná věda, když víte jak na to.
🧠Zkusíte to?